Cum alegem hartia pentru handmade?

O adevărată provocare pentru cei care produc articole de papetărie handmade este: ”Unde găsești hârtia potrivită?!”

Am putea clasifica hartia pentru handmade în hârtie pentru decor și hârtie pentru interior sau pentru scris. Pentru decor, pe site-urile de specialitate, cum ar fi de exemplu craftmall.ro, poate fi găsită hârtie pentru scrapbooking. Prețul acesteia începe de la 23 de lei pentru un set de 18 coli, dimensiunea 20x20xm. Dar dacă ai imaginație, poți folosi orice carton colorat, sidefat, texturat pentru a crea produse unice.

Hârtia pentru interior

Hârtia simplă pentru copiator este destul de rigidă, iar filele albe nu arată întotdeauna bine la jurnale handmade. Dar dacă totuși aveți nevoie de hârtie albă, recomandăm hârtia offset, care poate fi găsită la diferite grosimi, de la 55 gsm până la 300 gsm. Problema e că furnizorii de offset vând, de regulă, doar în cantități mari (de ordinul sutelor de coli, format 61x86cm sau 70x100cm).

Alt tip de hârtie pe care îl preferăm celei albe, este hârtia volumetrică, de nuanță ivory. Este pe larg folosită la producția de carte datorită proprietăților sale tehnologice. Dar ca și în cazul offsetului alb, vei fi nevoit să iai o cantitate relativ mare.

În cazul în care vrei o hârtie specială, o poți face singur. Cea mai simplu de obținut ar fi hârtia antichizată sau învechită. Nu ai nevoie decât de coli albe, un vas cu apă colorată (infuzie, colorant alimentar), timp și răbdare. Și desigur ceva spațiu pentru uscare. Astfel se poate obține hârtie cu nuanțe variate, cu pete de culoare, ideale pentru produse unice.

Dacă îți plac provocările, atunci poți încerca să faci și hârtie manuală. Aici lucrurile se complică puțin, dar nu e nimic imposibil. Ai avea nevoie de deșeuri de hârtie (tăiate mărunt), un blender, niște site de mărimea formatului dorit pentru hârtie. De asemenea un vas cu apă, în care să încapă sitele și niște bucăți de textil pentru uscare. Mai poți adăuga tot felul de componente, cum ar fi fire vegetale, petale, coloranți etc. Vom face un video cu etapele de producție în curând.

Decizia îți aparține, orice ai alege pentru produsele tale sau pentru produsul dorit la comandă, poate fi potrivit, combinat, adaptat pentru a crea un produs cu adevărat special

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *